0 0
Κέικ σοκολάτας με καραμέλα γάλακτος

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για το κέικ σοκολάτας:
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. κακάο σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, γεμάτη
5 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
Σιρόπι καραμέλας:
1 ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο
280 ml. κρέμα γάλακτος
Κρέμα snickers:
450 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 Snickers καραμέλας, ψιλοκομμένα
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα, ή ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Κέικ σοκολάτας με καραμέλα γάλακτος

και κρέμα snickers

Κουζίνα:

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν

  • 01ω 05'
  • Για 4
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το κέικ σοκολάτας:

  • Σιρόπι καραμέλας:

  • Κρέμα snickers:

Πληροφορίες

Share

Δεν είναι ένα απλό κέικ σοκολάτας…είναι ονειρεμένο,μπορεί να σας ταλαιπωρήσει λίγο,αλλά θα το φτιάχνετε για πολλά χρόνια.

(Visited 4.034 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Καραμελωμένο γάλα, Dulce de luche:

1. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σφραγισμένο σε κατσαρόλα, και το καλύπτουμε εντελώς με νερό.
2. Βράζουμε, από το σημείο βρασμού, για 2 1/2 ώρες, συμπληρώνοντας κατά διαστήματα με ζεστό νερό.
3. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά για να το ανοίξουμε.

2
Τέλος

Κέικ σοκολάτας:

Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ, και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί, δύο φορές.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου, να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα.
Το αδειάζουμε σε μια λεκάνη, και προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 25x25 εκ. περίπου, βουτυρωμένο και αλευρωμένο καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 170 C. βαθμούς, για 35' λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί. Πρέπει να βγει στεγνή.
(Στο διάστημα του ψησίματος, φτιάχνουμε το σιρόπι καραμέλας).
Το αφήνουμε να κρυώσει, και το ξεφορμάρουμε.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε λίγο κέικ από την επιφάνεια, αφήνοντας περίπου 4 εκ. ύψος κέικ.
Καθαρίζουμε το ταψάκι, και ξαναβάζουμε το κέικ μέσα. (Εάν έχουμε παρόμοιο τσέρκι 25x25 εκ. είναι καλύτερα να το βάλουμε μέσα σε αυτό, τοποθετημένο επάνω σε ένα δίσκο).
Το βάζουμε σε καυτό φούρνο στους 180 βαθμούς, για 4-5 λεπτά να ζεσταθεί καλά.

3
Τέλος

Σιρόπι καραμέλας:

Βάζουμε το καραμελωμένο γάλα, (Dulce de luche) σε κατσαρόλα, και το δουλεύουμε δυνατά με σύρμα να μαλακώσει, επάνω σε μέτρια φωτιά

4
Τέλος

Προσθέτουμε τα 280 γρμ. κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και να γίνει ένα παχύρευστο σιρόπι.

5
Τέλος

Με ένα μεγάλο πιρούνι κάνουμε αρκετές τρύπες επάνω στο κέικ, κουνώντας λίγο το πιρούνι ώστε να μεγαλώνουν αρκετά οι τρύπες, και αδειάζουμε το ζεστό σιρόπι σε όλη την επιφάνεια του ζεστού κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πασπαλίζουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας, ή ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τη σοκολάτα. (Όχι στο μπλέντερ, διότι του καταστρέφει τα μαχαίρια).

6
Τέλος

Κρέμα snickers, και ολοκλήρωση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα Snickers, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, και την απλώνουμε πάνω στο κέικ.
Πασπαλίζουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα, ή κάσιους επάνω στην κρέμα.
Περιχύνουμε με την σάλτσα καραμέλας και σιρόπι σοκολάτας. (Σιρόπι μπορούμε να βάλουμε έτοιμο του εμπορίου, ή να φτιάξουμε δικό μας).
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει. (Εάν το βάλαμε σε τσέρκι, αφού παγώσει, το αφαιρούμε προσεχτικά).
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Φτερούγες κοτόπουλο
επόμενο
Πέστροφα ή λαβράκι
προηγούμενο
Φτερούγες κοτόπουλο
επόμενο
Πέστροφα ή λαβράκι