0 0
Ψητό κοτόπουλο (πίρι-πίρι)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε κομμάτια
1-2 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου μαϊντανού
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι

Ψητό κοτόπουλο (πίρι-πίρι)

με πιπεριές τσίλι

ανάψτε κάρβουνα

  • 50'
  • Για 7
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Εξαιρετική ως κρύο ντιπ σε νάτσος, λαχανικά αλλά και τεμπούρα. Ιδανική για μαρινάρισμα πουλερικών, κρεάτων και θαλασσινών. Προσθέστε τη και σε dressing για σαλάτες και ψητά ή βραστά λαχανικά. Είναι η διάσημη σάλτσα πίρι- πίρι (piri-piri). Εμείς θα την μαρινάρουμε στο κοτόπουλο και θα γλύφουμε τα δάχτυλά μας.

Βήματα

1
Τέλος

Κόβουμε το κοτόπουλο μερίδες ή σε παϊδάκια.

2
Τέλος

Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ωραία λεία πάστα.

3
Τέλος

Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο με τα 2/3 του μείγματος (κρατάμε το υπόλοιπο για το σερβίρισμα σε ένα μπολάκι )και το αφήνουμε να μαριναριστεί όσο θέλουμε από μισή ώρα μέχρι όλη τη νύχτα στο ψυγείο).

4
Τέλος

Ετοιμάζουμε το γκριλ του φούρνου στους 170 -180 ή ανάβουμε κάρβουνα ή ακόμα και σε σχαροτήγανο και ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά.

5
Τέλος

Γαρνίρουμε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα που έχουμε βάλει σε ένα μπολάκι.

προηγούμενο
Πάστα πριμαβέρα
επόμενο
Λουκουμάδες
προηγούμενο
Πάστα πριμαβέρα
επόμενο
Λουκουμάδες