• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ingredient: αλάτι

Παραδοσιακή γαλατόπιτα της μαμάς

Τραγανά φύλλα που ανάμεσά τους εναλλάσσονται το τριμμένο αμύγδαλο με την μυρωδάτη κανέλα.Όταν θα γευθείτε την πλούσια και  βελούδινη κρέμα που λιώνει στο στόμα, θα θέλετε να την φάτε όλη...

Τηγανιτά αύγα

Χρόνος ψησίματος: 10'
Κουζίνα:
Πιστεύετε ότι το τηγανητό αυγό είναι το πιο εύκολο φαγητό για να μαγειρέψετε; Ίσως και όχι, αν θέλετε να φτιάξετε το καλύτερο τηγανητό αυγό στον κόσμο…Ο πατέρας της σύγχρονης γαλλικής...

Μελιντζάνες “ιμάμ”

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Κουζίνα:
Οι μελιτζάνες “ιμάμ “είναι το κλασσικό πλέον ελληνικό πιάτο με μελιτζάνες αλλά με ρίζες στην ανατολή.Η γιαγιά μου έβαζε και πλιγούρι,ακόμα έχω βαθιά  χαραγμένες στην μνήμη μου τις εικόνες αλλά  και την υπέροχη γεύση του. Ένα...

Η πίτα του βοσκού

Χρόνος ψησίματος: 01ω 30'
Κουζίνα:
Η πίτα αυτή προέρχεται κυρίως από την Βόρεια Αγγλία και Σκωτία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός των προβάτων – εξ”ού και το όνομα. Λέγεται μάλιστα ότι αρχικά φτιαχνόταν από τα περισσεύματα...

Παστίτσιο με μανιτάρια

Χρόνος ψησίματος: 01ω 30'
Κουζίνα:
Το παστίτσιο αποτελείται από διαφορετικές στρώσεις υλικών. Ως προς την παρασκευή του υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αλλά η βασική συνταγή χρησιμοποιεί μακαρόνια χοντρά, κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο ή χοιρινό με ντομάτα και τη λευκή...