2 0
Χοιρινό κότσι με μαύρη μπύρα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 χοιρινά κότσια (1200-1400 γρ. το καθένα)
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα
1 ½ κουτί μαύρη μπύρα
2 κρεμμύδια σε φέτες
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
1 κ.σ. τριμμένο θρούμπι
1 κ.σ. ρίγανη τριμμένη
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χοιρινό κότσι με μαύρη μπύρα

μαριναρισμενο

Κουζίνα:

με μαύρη μπύρα

  • 03ω 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη μαρινάδα

Πληροφορίες

Share

Χοιρινό κότσι με μπύρα, μεζές για κάθε εποχή, πόσο μάλλον για τις γιορτές των χριστουγέννων.

(Visited 3.860 times, 2 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Πλένουμε τα κότσια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνειά τους με κοφτερό μαχαίρι.

2
Τέλος

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το θρούμπι, τη ρίγανη και την πάπρικα και με το μείγμα αυτό τρίβουμε καλά τα κότσια ώστε τα μυρωδικά να εισχωρήσουν στις εγκοπές. Βάζουμε τα κότσια σε μια γυάλινη λεκάνη, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη δάφνη, τα περιχύνουμε με την μπύρα, σκεπάζουμε τη λεκάνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

3
Τέλος

Μεταφέρουμε τα κότσια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το μισό του περιεχόμενο της λεκάνης, το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ½ περίπου ώρες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε 3-4 φορές και τα περιβρέχουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα.

4
Τέλος

Τα σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδευόμενα από πατάτες ή πουρέ.

προηγούμενο
Πανετόνε
επόμενο
Πανφόρτε με σοκολάτα
προηγούμενο
Πανετόνε
επόμενο
Πανφόρτε με σοκολάτα