Το όνομα που πολύ συχνά συνδέεται με την ιστορία της περίφημης αυτής σαλάτας είναι ο Louis Diat, σεφ του ξενοδοχείου Ritz-Carlton στην Νέα Υόρκη το 1940. Άλλοι την αποδίδουν στον...
Κάποιοι το φτιάχνουν τα Χριστούγεννα ως γιορτινή συνταγή και κάποιοι το φτιάχνουν με κόκκινη σάλτσα και κυρίως το χειμώνα.Ένα είναι σίγουρο, ότι είναι απλά μούρλια και λουκούμι όταν σμίγουν όλα αυτά...
Κυκλοφορεί ένας παλιός αστικός μύθος: Κάποτε ένας πελάτης μπήκε μέσα σε ένα ψητοπωλείο στη λάρισα και στάθηκε μπροστά στην ψησταριά. Ο ιδιοκτήτης του πρόθυμος να τον εξυπηρετήσει τον ρώτησε: «Παρακαλώ...
Το ντονέρ κεμπάπ όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι ένα πιάτο με κρέας, συνήθως αρνί ή μοσχάρι και σπανιότερα κοτόπουλο παρεμφερές με τον δικό μας γύρο.Το ντονέρ φτιάχνεται ακριβώς...
Μια γεύση, που να “κρατά” στον ουρανίσκο, πλούσια και συνάμα χορταστική. Λοιπόν φτιάχνουμε χοιρινές μπριζόλες, που δένουν απίθανα με το πορτοκάλι αλλά και το γεμάτο άρωμα του δεντρολίβανου.
Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο πιάτο «κρύβει» πολλές θερμίδες αλλά μια στο τόσο αξίζει .Τυριά ,αλλαντικά ,όλοι οι πειρασμοί σε αυτό το φαγητό.’Ενα όμως είναι σίγουρο πως θα δοκιμάσετε...
Εικάζεται ότι το όνομα «καρμπονάρα» προέρχεται από ένα πιάτο που δημιουργήθηκε στα Aπέννινα Όρη, στην περιοχή Abruzzo, 50 χλμ. ανατολικά από την Ρώμη, από ανθρακωρύχους (carbonari). Για την ακρίβεια, μαγείρευαν το συγκεκριμένο πιάτο πάνω...