3 0
Βίδες καρμπονάρα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
4 πράσα κομμένα σε λεπτές φετούλες
1/2 λεμόνι, το ξύσμα του και το χυμό του
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι κατά βούληση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
400 γρ. βίδες

Βίδες καρμπονάρα

με πράσο και μπέικον

Κουζίνα:

Κάτι διαφορετικό...

  • 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Εικάζεται ότι το όνομα «καρμπονάρα» προέρχεται από ένα πιάτο που δημιουργήθηκε στα Aπέννινα Όρη, στην περιοχή Abruzzo, 50 χλμ. ανατολικά από την Ρώμη, από ανθρακωρύχους (carbonari). Για την ακρίβεια, μαγείρευαν το συγκεκριμένο πιάτο πάνω σε φωτιά από κάρβουνα και χρησιμοποιούσαν πέννες, αντί για το σπαγγέτι που χρησιμοποιούμε σήμερα, καθώς οι πέννες έδεναν ευκολότερα με τα αυγά και το τριμμένο τυρί.

Βήματα

1
Τέλος

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.

2
Τέλος

Στο μεταξύ σοτάρουμε το μπέικον σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

3
Τέλος

Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Πετάμε το τυχόν λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι.

4
Τέλος

Βάζουμε στο τηγάνι το πράσο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το πράσο περίπου 10 λεπτά.

5
Τέλος

Μόλις πάρει βράση το νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι αλ ντέντε. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/4 φλ.τσ. από το ζωμό που έβρασαν.

6
Τέλος

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το ζωμό από τα μακαρόνια, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μπέικον, τα πράσα και μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

7
Τέλος

Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τυρί αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.

8
Τέλος

tip

Μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά όπως κολοκυθάκια,μελιντζάνες,αφού πρωτα τα σωτάρετε ξεχωριστά και τα στεγνώσετε σε ένα απορροφητικό χαρτί.

προηγούμενο
Χοιρινές μπριζόλες στη λαδόκολλα “εξοχικό”
επόμενο
Λινγκουίνι με σπανάκι, μανιτάρια
προηγούμενο
Χοιρινές μπριζόλες στη λαδόκολλα “εξοχικό”
επόμενο
Λινγκουίνι με σπανάκι, μανιτάρια