1 0
Λινγκουίνι με σπανάκι, μανιτάρια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

230 γρ. λινγκουίνι
170 γρ. σπανάκι baby
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, κομμένα σε λεπτές φετούλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
230 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
15 ml. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι κατά βούληση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
150 γρ. Ξερό ανθότυρο
240 ml. γάλα

Λινγκουίνι με σπανάκι, μανιτάρια

καραμελωμενα κρεμμυδια και ξερο ανθοτυρο

Κουζίνα:

και μακαρονάδα και υγιεινή

  • 45'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Tα ζυμαρικά τα τιμάμε ιδιαίτερα στο σπίτι μας! Αλλά πέρα από τις «συνηθισμένες» συνταγές (π.χ. με κόκκινη σάλτσα ή με κιμά) ψάχνουμε πάντα και για φρέσκες, διαφορετικές προτάσεις. Αυτή εδώ και θα σας εντυπωσιάσει και θα την καθιερώσετε.

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

2
Τέλος

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν.

3
Τέλος

Σβήνουμε με το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε για μισό περίπου λεπτό και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

4
Τέλος

Βράζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι αλ ντέντε.

5
Τέλος

Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

6
Τέλος

Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το γάλα και το ανθότυρο.Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσει το τυρί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

7
Τέλος

Στραγγίζουμε τα λινγκουίνι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.

8
Τέλος

Περιχύνουμε με τη σάλτσα μανιταριών, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Βίδες καρμπονάρα
επόμενο
Γαρίδες με πικάντικη σάλτσα σκόρδου
προηγούμενο
Βίδες καρμπονάρα
επόμενο
Γαρίδες με πικάντικη σάλτσα σκόρδου