Υλικά
-
400 γρ. ντοματίνια ( βελανίδια) κομμένα στη μέση
-
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
-
2 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
-
100 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
-
Αλάτι και πιπέρι
-
ελαιόλαδο
-
Για το καλαμάρι τσίλι
-
500 γρ. πλοκάμια καλαμάρι
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-
1-2 κόκκινες πιπεριές καυτερές
-
χυμός από ½ λεμόνι
-
αλάτι
-
Για το σερβίρισμα
-
500 γρ. λιγκουίνι, βρασμένα
-
φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό
Πληροφορίες
Μια μακαρονάδα με καλαμαράκια και τσίλι που ταιριάζει πολύ στο νηστίσιμο τραπέζι, ενώ είναι τόσο νόστιμη που θα σας ζητούν να την ετοιμάζετε όλο το χρόνο. Ακόμα περιμένετε…; Φτιάξτε την τώρα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Για να κάνετε τις ψητές ντομάτες, προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C. |
2
Τέλος
|
Για να κάνετε το καλαμάριΣοτάρετε το καλαμάρι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. |
3
Τέλος
|
Σερβίρουμε με τα βρασμένα λιγκουίνι, διάσπαρτα με φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκα φύλλα βασιλικού. |