2 0
Λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

400 γρ. ντοματίνια ( βελανίδια) κομμένα στη μέση
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
2 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
100 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
Αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
Για το καλαμάρι τσίλι
500 γρ. πλοκάμια καλαμάρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1-2 κόκκινες πιπεριές καυτερές
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι
Για το σερβίρισμα
500 γρ. λιγκουίνι, βρασμένα
φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό

Λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια

καλαμάρι και τσίλι

Κουζίνα:

δοκιμάστε το και εκτός νηστείας

  • 45'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το καλαμάρι τσίλι

  • Για το σερβίρισμα

Πληροφορίες

Share

Μια μακαρονάδα με καλαμαράκια και τσίλι που ταιριάζει πολύ στο νηστίσιμο τραπέζι, ενώ είναι τόσο νόστιμη που θα σας ζητούν να την ετοιμάζετε όλο το χρόνο. Ακόμα περιμένετε…; Φτιάξτε την τώρα.

(Visited 347 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για να κάνετε τις ψητές ντομάτες, προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C.
Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετήστε το στο φούρνο.
Αφήστε να ψηθούν για 20-30 λεπτά, μέχρι οι ντομάτες να είναι μαλακές και έχουν αρχίσει να καραμελώνουν.

2
Τέλος

Για να κάνετε το καλαμάρι

Σοτάρετε το καλαμάρι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
Προσθέστε τα ψητά ντοματίνια, τις ελιές, τις καυτερές πιπεριές και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά, ρυθμίστε το καρύκευμα.

3
Τέλος

Σερβίρουμε με τα βρασμένα λιγκουίνι, διάσπαρτα με φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκα φύλλα βασιλικού.

προηγούμενο
Μακαρονάδα με μπόλικη φέτα
επόμενο
Μίνι εκλέρ
προηγούμενο
Μακαρονάδα με μπόλικη φέτα
επόμενο
Μίνι εκλέρ