1 0
Ραβιόλια στο φούρνο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κόκκινο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
½ φλιτζάνι ζωμό κότας
1 κουτάλι της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Για τα ραβιόλια
500 γρ. έτοιμα ραβιόλια της επιλογής σας
150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
φρέσκα φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

Ραβιόλια στο φούρνο

με ντομάτα και μοτσαρέλα

Κουζίνα:

το στομάχι σου <<βαράει>> βιολιά; Φτιάξε ραβιόλια

  • 30'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Για τα ραβιόλια

Πληροφορίες

Share

Κάθε περιοχή της Ιταλίας έχει τη σπεσιαλιτέ της, με διαφορετικά σχήματα και γέμιση. Τα ραβιόλια, που πήραν το όνομά τους από το ρήμα ravvolgere που θα πει <<τυλίγω>>, είναι σπεσιαλιτέ της Λιγκουρίας, όπως και τα πανσότι. Η απλότητα αυτής της συνταγής θα σας βοηθήσει  να τα τρώτε αρκετά συχνά.

(Visited 2.706 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C.

2
Τέλος

Για να κάνετε τη σάλτσα, σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια βουτιά ελαιολάδου μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, το βαλσάμικο και τη ζάχαρη.
Φέρτε τη σάλτσα σε σημείο βρασμού. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να μειωθεί και να πήξει ελαφρά. Αλατοπιπερώνετε.

3
Τέλος

Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για ένα λεπτό. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε.
Βάζετε σε ένα πυρέξ τα ζεματισμένα ραβιόλια με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα σε φέτες εναλλάξ.

4
Τέλος

Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει .
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.
Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.

προηγούμενο
Σπιτικός γύρος κοτόπουλο
επόμενο
Μπράουνις καρύδας με τρεις σοκολάτες
προηγούμενο
Σπιτικός γύρος κοτόπουλο
επόμενο
Μπράουνις καρύδας με τρεις σοκολάτες