0 0
Τσίζμπεργκερ με χωριάτικο ψωμί

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές ροδέλες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
12 κ.γ. μαγιονέζα
4 κ.γ. μουστάρδα
1/4 λεμόνι το χυμό του
1 σκελίδα σκόρδο μικρή ψιλοκομμένη
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο το 85% να είναι άπαχο κρέας
4 φέτες τυρί του τόστ
2 χωριάτικα ψωμιά κομμένα σε 5 όμοια κομμάτια
1 ματσάκι ρόκα προαιρετικά
Αυγά τηγανιτά προαιρετικά

Τσίζμπεργκερ με χωριάτικο ψωμί

και μοσχαρισιο κιμα

σπιτικά και δικά σας

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Κάντε το δικό σας και φτιάξτε το όπως σας βολεύει, εξάλλου δεν μοιάζει με τα κοινά.

Βήματα

1
Τέλος

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοψήνουμε για 15- 18 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και ροδίσουν έντονα.

2
Τέλος

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη Ντιζόν, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.

3
Τέλος

Στην συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε τον κιμά και πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Ψήνουμε στο grill ή στο τηγάνι για περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή αν επιθυμούμε περισσότερο. Δεν παραψήνουμε γιατί θα ξεραθούν. Όταν τα μπιφτέκια μας είναι σχεδόν έτοιμα, βάζουμε πάνω στο καθένα μια φέτα τυρί του τοστ και ψήνουμε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει.

4
Τέλος

Βάζουμε τα ψωμάκια στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν, 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Γεμίζουμε τα ψωμάκια με μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, τη σως μαγιονέζας και τη ρόκα.
Μπορούμε να τα περάσουμε από την τοστιέρα , όπως επίσης μπορούμε να τηγανίσουμε και αυγά.

προηγούμενο
Μύδια αχνιστά με σάλτσα μασάλα
επόμενο
Σπιτικό παστίτσιο
προηγούμενο
Μύδια αχνιστά με σάλτσα μασάλα
επόμενο
Σπιτικό παστίτσιο