0 0
Μπέργκερ Bloody Mary

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

25 ml. ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη εγκάρσια και ψιλοκομμένη)
1 κ.γ. πάπρικα
1 κουτί (200 ml.) χυμό κοκτέιλ ντομάτας
1 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
1 κ.σ. ταμπάσκο
1 λεμόνι (χυμός)
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο φιλέτο
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
βούτυρο
Φρέσκα φύλλα μαρουλιού
Για το γαρνίρισμα
Σέλινο

Μπέργκερ Bloody Mary

με κιμα μοσχαρι

μην το πιείτε

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το γαρνίρισμα

Πληροφορίες

Share

Η αποδόμηση του δημοφιλoύς κοκτέιλ παίρνει σάρκα και οστά ενός χλιδάτου και πικάντικου red hot chili burger.

Βήματα

1
Τέλος

Ζεσταίνετε το λάδι σε πυρίμαχο σκεύος και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

2
Τέλος

Προσθέστε την πιπεριά και τα τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό.

3
Τέλος

Προσθέστε το χυμό ντομάτας κοκτέιλ, σάλτσα Worcestershire, ταμπάσκο και το χυμό του λεμονιού και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

4
Τέλος

Βάλτε αλάτι και πιπέρι και φέρτε το στα γούστα σας.

5
Τέλος

Ξεκινήστε με τον κιμά φτιάξτε σε 4 όμοια μπιφτέκια με τα χέρια σας. Να έχουν όλα το ίδιο πάχος, δεν κάνουμε κεφτέδες .

6
Τέλος

Πρέπει να περάσουν περίπου 8-10 λεπτά συνολικά πάνω στην σχάρα από την ώρα που θα ρίξετε τα μπιφτέκια .

7
Τέλος

Βουτυρώστε τα ψωμάκια αφού τα περάσετε λίγο από το φούρνο. Βάλτε το μαρούλι στο κάτω μέρος του ψωμιού και ακριβώς πάνω του το μπιφτέκι.

8
Τέλος

Χωρίστε τη σάλτσα μεταξύ των 4 μπιφτεκιών. Προσθέστε επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το πάνω μισό ψωμάκι.

9
Τέλος

Γαρνίρετε τα μπιφτέκια με ένα ραβδί σέλινο. Σερβίρουμε με επιπλέον σάλτσα Tabasco. Στην υγειά σας!

10
Τέλος

Μπορείτε να βάλετε σε μια λαμαρίνα λαδόκολλα και να προσθέσετε φέτες μπέικον, να τις βάλετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές σαν τσιπς.

προηγούμενο
Σαλάτα ζυμαρικών
επόμενο
Φιλέτο σολομού ποσέ σε κόκκινο τσάι
προηγούμενο
Σαλάτα ζυμαρικών
επόμενο
Φιλέτο σολομού ποσέ σε κόκκινο τσάι