1 0
Μύδια αχνιστά με σάλτσα μασάλα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό μύδια καθαρισμένα
30ml - 45 ml. / 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 στίκ σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. / περίπου 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι
Αλάτι δεν βάζουμε διότι τα μύδια έχουν από μόνα τους
2 κ.σ. garam masala (μείγμα μπαχαρικών)ή μια δυο κ.γ. κάρυ σε σκόνη
250ml / 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα :
Λάιμ ή λεμόνι κομμένο και κόλιανδρο ή μαϊντανό

Μύδια αχνιστά με σάλτσα μασάλα

και φρεσκο κολιανδρο

αχνιστά και μπαχαράτα

  • 15'
  • Για 5
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το σερβίρισμα :

Πληροφορίες

Share

Γκάραμ μασάλα, προέρχεται από τη Βόρειο Ινδία και η λέξη μασάλα σημαίνει μείγμα μπαχαρικών ενώ η λέξη γκαράμ σημαίνει «καυτό» αλλά με την Αγιουβερδική προσέγγιση του όρου. Δεν είναι καυτερό αλλά αρωματικό και πικάντικο.
Ταιριάζει σε αρνί, κατσίκι, χοιρινό, κοτόπουλο και σε λαχανικά με μελιτζάνες ή πατάτες ακόμα και με τα μύδια που είμαι σίγουρος πως θα κάνετε. Μπορεί να μας αρωματίσει θαυμάσια και ζεστά ροφήματα.
Περιέχει:
Κόλιανδρο, Κανέλλα, Κουρκουμά, Πιπεριά κόκκινη, Κύμινο, Πιπερόριζα, Γαρύφαλλο, Σκόρδο

(Visited 1.870 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.

2
Τέλος

Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε για ένα ακόμη λεπτό , ρίξτε το κάρυ η το γκαραμ μασαλα και τα μύδια , σκεπάστε και αφήστε για 5-7 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας την κατσαρόλα κάπου κάπου.

3
Τέλος

Ανοίξτε και αφαιρέστε τυχόν μύδια που δεν άνοιξαν.

4
Τέλος

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε χωρίς καπάκι μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

5
Τέλος

Σερβίρουμε με λεμόνι , λάιμ και φρέσκα φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού.

προηγούμενο
Πέστο βασιλικού
επόμενο
Τσίζμπεργκερ με χωριάτικο ψωμί
προηγούμενο
Πέστο βασιλικού
επόμενο
Τσίζμπεργκερ με χωριάτικο ψωμί