Υλικά
-
Για 4 άτομα
-
500 γρ. σπαγγέτι
-
150 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
-
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτριες ροδέλες
-
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-
Για τη σάλτσα πέστο
-
1 φλιτζάνια φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
-
100 γρ. κουκουνάρι
-
150 γρ. Φλύδες παρμεζάνας
-
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
-
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Θρεπτική πρόταση για να απολαύσετε μακαρονάδα σας με ένα διαφορετικό πέστο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστοΒάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα πέστο- εκτός από το ελαιόλαδο- στο μπλέντερ και χτυπάμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα. Αν το μείγμα που προκύπτει είναι πολύ πηχτό, αραιώνουμε με λίγο νερό. |
2
Τέλος
|
Τρίβουμε τα φύλλα από το σπανάκι με λίγο αλάτι και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε στην άκρη. |
3
Τέλος
|
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε τις φέτες κολοκυθιού και τις τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. |
4
Τέλος
|
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτα πέστο και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν όλα τα μακαρόνια. Τα σερβίρουμε μαζί με το σπανάκι και τα κολοκυθάκια ραντίζοντας, αν θέλουμε, με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. |