0 0
Σπανακόρυζο με μανιτάρια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό σπανάκι φρέσκο
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
70 γρ. ρύζι καρολίνα
100 γρ. νερό
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Γραβιέρα τριμμένη ή σε κύβους (προαιρετικά)

Σπανακόρυζο με μανιτάρια

και μοσχοκάρυδο

Κουζίνα:

ναι το σπανακόρυζο με μανιτάρια

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Σίγουρα θα θυμάστε, πως ο Ποπάϋ, ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων, σχεδόν κατάπινε μονομιάς μια κονσέρβα σπανάκι και αμέσως μετά ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό εχθρό με τις δυνατές γροθιές του. Και ενώ σήμερα, αυτό μας φαίνεται, ως μία ακόμη υπερβολή, στην πραγματικότητα, κρύβει δόσεις αλήθειας, αφού το σπανάκι λόγω των συστατικών του, θεωρείται μια σούπερ τροφή, που δυναμιτίζει τον οργανισμό μας. Έτσι, λοιπόν, το σπανάκι είναι μια τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες A,B,C, σε φυτικές ίνες, σε σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό μέσα σε σαλάτες ή βρασμένο ως συστατικό μιας καλοψημένης πίτας ως συνοδευτικό ή ώς το γνωστό σε όλους σπανακόρυζο στο οποίο εγώ πρόσθεσα μανιτάρια.

Βήματα

1
Τέλος

Σοτάρετε σε αρκετό ελαιόλαδο τα μανιτάρια πολύ καλά και στην συνέχεια προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμύδια ,αφήνετε ένα με δυο λεπτά και ρίχνετε το σπανάκι χοντροκομμένο.

2
Τέλος

Αλατοπιπερώνετε και τρίβετε μοσχοκάρυδο σκεπάζετε την κατσαρόλα να κατεβάσει τα υγρά του το σπανάκι.

3
Τέλος

Ρίχνετε το ρύζι σιγά σιγά και συμπληρώνετε ζωμό λαχανικών ή νεράκι μέχρι να βράσει το ρύζι.

4
Τέλος

Στα μισά του φαγητού ρίχνετε τον μισό άνηθο από την μέσα και κάτω με τα κοτσανάκια του ψιλοκομμένα και προς το τέλος συμπληρώνουμε τον υπόλοιπο.

5
Τέλος

Ταιριάζει και με λεμόνι.

προηγούμενο
Μανιτάρια στιφάδο
επόμενο
Κρύο σπαγγέτι με θαλασσινά
προηγούμενο
Μανιτάρια στιφάδο
επόμενο
Κρύο σπαγγέτι με θαλασσινά