0 0
Σουτζουκάκια με Βουβαλίσιο κρέας “Μπόρας”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 βουβαλίσια σουτζουκάκια (Μπόρας)
Για τη σάλτσα εζμέ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
πάπρικα
αλάτι
1/2 κ.σ. κοκκινοπίπερο
1 κ.σ. λεμόνι (χυμός)
2 πρέζες ξερό δυόσμο
1 κ.γ. σουμάκ
2 κ.σ. πετιμέζι ή κρέμα βαλσαμικού
2 κ.σ. πάστα ψητής πιπεριάς

Σουτζουκάκια με Βουβαλίσιο κρέας “Μπόρας”

και σαλτσα εζμε

για μυημένους...

  • 20'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη σάλτσα εζμέ

Πληροφορίες

Share

Τα παραδοσιακά Βουβαλίσια Σουτζουκάκια ζυμώνονται από εκλεκτό κιμά, μυρωδικά, λαχανικά και βότανα και συνδυάζουν την έντονη γεύση του Βουβαλίσιου κρέατος με την γλυκιά γεύση του χοιρινού και δίνουν ένα απολαυστικό γαστρονομικό αποτέλεσμα. Σας τα προτείνουμε με μια μερακλίδικη και πικάντικη σάλτσα Έζμέ’.

Βήματα

1
Τέλος

Ψήνουμε στη σχάρα τα σουτζουκάκια για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.

2
Τέλος

Φτιάχνουμε σάλτσα εζμέ για το γιαουρτλού

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και παγώνουμε τη σάλτσα μία ώρα πριν σερβίρουμε.

προηγούμενο
Χταπόδι κοκκινιστό με πουρέ φάβας
επόμενο
Μαρμελάδα ντομάτας
προηγούμενο
Χταπόδι κοκκινιστό με πουρέ φάβας
επόμενο
Μαρμελάδα ντομάτας