0 0
Μαρμελάδα ντομάτας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

(για 2 φλιτζάνια- 600 γρ.)
1 κιλό ώριμες ντομάτες (περίπου 5 μεγάλες)
450 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μαρμελάδα ντομάτας

σπιτικη

Κουζίνα:

η δικιά σας μαρμελάδα

  • 01ω 20'
  • Για 10
  • Εύκολη

Υλικά

  • (για 2 φλιτζάνια- 600 γρ.)

Πληροφορίες

Share

Φτιάξτε την δικιά σας μαρμελάδα ντομάτας και απλώστε την πάνω σε λευκά τυριά και όχι μόνο

Βήματα

1
Τέλος

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό μέχρι να είναι έτοιμο να βράσει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ένα Χ στον πάτο της ντομάτας (στην αντίθετη μεριά από το κοτσάνι). Βουτάμε τις ντομάτες μέσα στο καυτό νερό για 20 δευτερόλεπτα περίπου. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να κρυώσουν. Πιάνουμε με τα δάχτυλά μας ή με ένα μαχαιράκι τη φλούδα από τη μεριά που είναι το Χ και την τραβάμε. Τις κόβουμε στη μέση και τις πιέζουμε ελαφρά στην παλάμη μας να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι. Τις κόβουμε σε κομμάτια 1,5 εκ. περίπου.

2
Τέλος

Βάζουμε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, 1 μεγάλη πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μη πιάσει στον πάτο και αφαιρώντας τον αφρό. Την αφήνουμε να δέσει καλά, για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το χυμό λεμονιού.

3
Τέλος

Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε με το καπάκι ερμητικά. Αυτή η μαρμελάδα μπορεί να διατηρηθεί έως και 6 μήνες στο ψυγείο.

προηγούμενο
Σουτζουκάκια με Βουβαλίσιο κρέας “Μπόρας”
προηγούμενο
Σουτζουκάκια με Βουβαλίσιο κρέας “Μπόρας”