1 0
Σουτζουκάκια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 1/2 κιλό κιμά από μοσχάρι, αλεσμένο δύο φορές
300 γρ. ξερό ψωμί, μουσκεμένο με γάλα και καλά στυμμένο
5 αυγά
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλεσμένο κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
λίγο αλεύρι
Για τη σάλτσα
2 κιλά ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι

Σουτζουκάκια

με κιμα μοσχαρι

Κουζίνα:

δεν θα σταματάς..

  • 45'
  • Για 4
  • Δύσκολη

Υλικά

  • Για τη σάλτσα

Πληροφορίες

Share

Αρέσουν στους πάντες , με πουρέ με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι, καμία σημασία δεν έχει, το θέμα έιναι να τα φτιάξετε σωστά και μερακλήδικα.

Βήματα

1
Τέλος

Για τα σουτζουκάκια

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι, τα αυγά, το μαϊντανό, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

2
Τέλος

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα.

3
Τέλος

Τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μισή ώρα και τα γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.

4
Τέλος

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

5
Τέλος

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα μέχρι να πήξει.

6
Τέλος

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την περιχύνουμε στο ταψί με τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε ακόμα 15 λεπτά σε ζεστό φούρνο. Τα σερβίρουμε ζεστά με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας.

7
Τέλος

Σημειωση

Μπορούμε να ψήσουμε τα σουτζουκάκια στη σχάρα, αλείφοντας τα με λάδι ή να τα τηγανίσουμε και μετά να τα βάλουμε στη σχάρα.

προηγούμενο
Μουσακάς
επόμενο
Φέτα τηγανιτή σε τραγανή κρούστα .
προηγούμενο
Μουσακάς
επόμενο
Φέτα τηγανιτή σε τραγανή κρούστα .