0 0
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού ψίχα ψωμιού
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κ.γ. ξερή ρίγανη
1/2 κ.γ. θυμάρι
2 αυγά
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
790 ml. συσκευασία ντομάτα στόν τρίφτη

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Mε σαλτσα παπρικας

Κουζίνα:

ταιριάζουν και με γιαούρτι

  • 50'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει τα κεφτεδάκια;  Ξεχάστε το τηγάνι γιατί τα κεφτεδάκια μας δεν είναι τηγανητά αλλά στην  κατσαρόλα. Μία άλλη υγιεινή αλλά πεντανόστιμη και μερακλίδικη εκδοχή.

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ τον κιμά και προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, το κρεμμύδι, τα αυγά, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

2
Τέλος

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε στην άκρη.

3
Τέλος

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις ντομάτες και τις ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μην κολλήσουν.

4
Τέλος

Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

5
Τέλος

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν εντελώς από τη σάλτσα.

6
Τέλος

Κλέινουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα κεφτεδάκια να σιγοβράσουν για 30-40 λεπτά μέχρι να γίνουν.

7
Τέλος

Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Ψητές πιπεριές γεμιστές
επόμενο
Μπρουσκέτα με λιαστή ντομάτα
προηγούμενο
Ψητές πιπεριές γεμιστές
επόμενο
Μπρουσκέτα με λιαστή ντομάτα