Υλικά
-
Για 3-4 μερίδες
-
500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
-
1 κ.σ. αλάτι
-
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι λάδι για τηγάνισμα
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
-
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
-
1 κ.σ. σάλτσα Sriracha ή καυτερή σάλτσα της αρεσκείας σας
-
1 κ.γ. πάπρικα
-
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Ενα συνοδευτικό για μπίρα στο μπαλκόνι με σφραγίδα ισπανική.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες σε αλατισμένο νερό ( 1 κ.σ. αλάτι) για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ. |
2
Τέλος
|
Στο ενδιάμεσο, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε μια άλλη κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιολάδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη σάλτσα ντομάτας και την καυτερή σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 1 φλιτζάνι λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Αλατοπιπερώνουμε, μεταφέρουμε τις πατάτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε. |