Υλικά
-
Για περίπου 10 κομμάτια
-
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
-
1 φλιτζάνι νερό
-
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
λάδι για τηγάνισμα
-
ζάχαρη και κανέλα, για πασπάλισμα
-
Για τη σάλτσα σοκολάτας
-
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
-
100 ml κρέμα γάλακτος
Πληροφορίες
Τα ισπανικά τσούρος στο πιάτο σας με ζεστή σάλτσα σοκολάτας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε το νερό με το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει σφιχτός χυλός σαν ζύμη. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ με κατσαρή μύτη και σχηματίζουμε μακρόστενα μπαστουνάκια μήκους περίπου 10 εκ., κόβοντάς τα με ένα ψαλίδι ή ένα μαχαίρι πάνω από την κατσαρόλα με το λάδι. Τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς. |
3
Τέλος
|
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και κατόπιν τα πασπαλίζουμε με ένα μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Τα σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα ζεστής σοκολάτας. |
4
Τέλος
|
Για τη σάλτσα σοκολάταςΣε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά (να μην βράσει). Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθούν. Η σάλτσα σοκολάτας θα πήζει όσο κρυώνει, γι' αυτό είναι καλύτερο να τη φτιάξουμε λίγο πριν τη σερβίρουμε με τα τσούρος. |