0 0
Γεμιστές πατάτες με μανιτάρια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι καπνιστό τυρί τύπου Μετσόβου, τριμμένο
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμιστές πατάτες με μανιτάρια

και καπνιστο τυρι

Κουζίνα:

πατατομεζές

  • 01ω 10'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Απίθανο μεζεδάκι για κάθε στιγμή, κάντε και το δικό σας γευστικό παιχνίδι.

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις στεγνώνουμε και τις τρυπάμε μερικές φορές με ένα πιρούνι. Τις λαδώνουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε να ψηθούν για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τις κόβουμε στη μέση.

2
Τέλος

Όσο ψήνονται οι πατάτες, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

3
Τέλος

Με ένα κουταλάκι σκάβοντας αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα από τις πατάτες (αφήνουμε άθικτη τη φλούδα μαζί με λίγη ψίχα), την οποία ανακατεύουμε καλά με το τυρί και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

4
Τέλος

Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Τις βάζουμε ξανά στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι σχηματιστεί χρυσή κρούστα. Τις σερβίρουμε ζεστές.

προηγούμενο
Ζεστή ρεβυθοσαλάτα με μανιτάρια
επόμενο
Κοτόπουλο κοκκινιστό
προηγούμενο
Ζεστή ρεβυθοσαλάτα με μανιτάρια
επόμενο
Κοτόπουλο κοκκινιστό