0 0
Κοτόπουλο κοκκινιστό

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 μέτριο κοτόπουλο (καθαρισμένο από λίπη, λαιμό, άκρες από φτερούγες) και κομμένο σε μερίδες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φύλλα δάφνης
1/5 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1/2 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κοτόπουλο κοκκινιστό

με καπνιστη παπρικα

Κουζίνα:

διαχρονική αξία

  • 01ω 00'
  • Για 6
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Η κλασική συνταγή που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει με μικρές πινελιές.

Βήματα

1
Τέλος

Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Μόλις αρχίζει και ροδίζει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και ολοκληρώνουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί.

2
Τέλος

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μπαχάρι, την πάπρικα, τον ντοματοπολτό και ανακατεύουμε 2-3 φορές. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, 2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό (μέχρι να σκεπάσει το κοτόπουλο) και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου. Ενδιάμεσα ελέγχουμε μήπως χρειάζεται ακόμα λίγο νερό.

3
Τέλος

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα στη φωτιά, κουνώντας την κυκλικά ώστε να δέσει η σάλτσα και να μην έχει πολλά υγρά.

4
Τέλος

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι ή ζυμαρικά.

προηγούμενο
Γεμιστές πατάτες με μανιτάρια
επόμενο
Πένες με πέστο αμυγδάλου
προηγούμενο
Γεμιστές πατάτες με μανιτάρια
επόμενο
Πένες με πέστο αμυγδάλου