0 0
Πένες με πέστο αμυγδάλου

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. πένες ή ριγκατόνι
100 γρ. αμύγδαλα άσπρα
100 γρ. κουκουνάρι
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
150 γρ. Φλύδες παρμεζάνας
100 γρ. πεκορίνο σε κομματάκια
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα από μισό λεμόνι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πένες με πέστο αμυγδάλου

και ανηθο

Κουζίνα:

αρωματικό

  • 20'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ένα διαφορετικό πέστο με αμύγδαλο και φυσικά κουκουνάρι και παρμεζάνα.

Βήματα

1
Τέλος

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2
Τέλος

Ετοιμάζουμε την πέστο αμυγδάλου

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα πέστο και τα πολτοποιούμε. Αν η πέστο είναι πολύ σφιχτή, την αραιώνουμε με νερό από τα ζυμαρικά πού βράζουν.

3
Τέλος

Σουρώνουμε τις πένες και τις γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθεί καλά με τις πένες.

4
Τέλος

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά) και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.

προηγούμενο
Κοτόπουλο κοκκινιστό
επόμενο
Μανιτάρια προβενσάλ
προηγούμενο
Κοτόπουλο κοκκινιστό
επόμενο
Μανιτάρια προβενσάλ