0 0
Παστέλι με μέλι και φυστίκια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

400 γρ. μέλι
200 γρ. σουσάμι
200 γρ. φυστίκια Αιγίνης, αλατισμένα, ωμά
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 τσιμπιά τριμμένο γαρύφαλλο
αντικολλητικό χαρτί καλής ποιότητας

Παστέλι με μέλι και φυστίκια

και μπαχαρικα

Κουζίνα:

παστέλειον...

  • 20'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το δικό σας παστέλι και μάλιστα με τα δικά σας υλικά. Για να γνωρίζετε τι  τρώτε.

Βήματα

1
Τέλος

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το σουσάμι και τα φυστίκια σε μέτρια ελεγχόμενη φωτιά για περίπου 10 λεπτά έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

2
Τέλος

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και το φέρνουμε σε βρασμό.
Η θερμοκρασία του μελιού πρέπει να φτάσει το μέγιστο στους 125°C έως 130°C.

3
Τέλος

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τη φλούδα λεμονιού μαζι με την κανέλα και το γαρύφαλο , ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

4
Τέλος

Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το μίγμα και ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί για να το βάλουμε πάνω από το μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στη λαδόκολλα και τοποθετούμε τη δεύτερη λαδόκολλα πάνω από το μίγμα σαν να κάνουμε ένα σάντουιτς.

5
Τέλος

Με ενα πλάστη φερνουμε το μίγμα να αποκτήσει πάχος έως 1 cm.
Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε κομμάτια που σε εσάς αρέσει.

προηγούμενο
Κέικ κανέλας
επόμενο
Γαλατόπιτα ανοιχτή
προηγούμενο
Κέικ κανέλας
επόμενο
Γαλατόπιτα ανοιχτή