0 0
Γαλατόπιτα ανοιχτή

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
2 αυγά
2 γρ. μαστίχα σε σκόνη
2 βανιλίνες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας πορτοκάλι
1 κ.σ. βούτυρο τύπου μαργαρίνη
Για το σερβίρισμα
μέλι
κανέλα
ζάχαρη άχνη

Γαλατόπιτα ανοιχτή

με μαστιχα

Κουζίνα:

για όλους...

  • 01ω 00'
  • Για 6
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το σερβίρισμα

Πληροφορίες

Share

Θα είναι τόσο εύκολο  να την κάνετε όσο εύκολα θα την φάτε…απολαύστε την !

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175° C.

2
Τέλος

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη μισή από την ζάχαρη και τη μαστίχα.

3
Τέλος

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την βανίλια ,το υπόλοιπο μισό από τη ζάχαρη και το βούτυρο και το φέρνουμε σε βρασμό.

4
Τέλος

Συνεχιζούμε με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5
Τέλος

Όταν το μίγμα πήξει, το κατεβάζουμε το και προσθέτουμε το μίγμα αυγών/ζάχαρης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.

6
Τέλος

Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί περίπου 30 cm X 21 cm και το βουτυρώνουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

7
Τέλος

Το βγάζουμε από το φούρνο,και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια, ρίχνουμε λίγο μέλι, κανέλα και άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρουμε.

προηγούμενο
Παστέλι με μέλι και φυστίκια
επόμενο
Ελιόψωμο
προηγούμενο
Παστέλι με μέλι και φυστίκια
επόμενο
Ελιόψωμο