0 0
Γκρανόλα με μελι, βρώμη

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 φλιτζάνι ολόκληρα αμύγδαλα με την φλούδα τους
1 φλιτζάνι ανάμεικτους ξηρούς καρπούς: φουντούκια, macadamia και κάσιους ή ότι σας αρέσει
4 φλιτζάνια βρώμη
½ φλιτζάνι μέλι
1 κ.γ. κανέλα
115 γρ. / ½ φλιτζάνι βούτυρο (αλατισμένο και λιωμένο)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Γκρανόλα με μελι, βρώμη

και ξηρους καρπους

δώστε ενέργεια στον οργανισμό σας

  • 00'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ο όρος “granola” χρησιμοποιείται μόνο στην Αυστραλία ενώ στην συνείδηση του καθενός ο όρος παραπέμπει σε τροφές υγιεινές και θρεπτικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο λόγος είναι αυτονόητος, αφού είναι κατά βάση ένα μείγμα από βρώμη, καρπούς και μέλι.

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150.

2
Τέλος

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κανέλα και τα καρύδια με τα βρώμη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας με το λιωμένο βούτυρο και ρίξτε στο μείγμα της βρώμης. Προσθέστε το μέλι αφού το έχετε λίγο ζεστάνει και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3
Τέλος

Συμβουλή το μείγμα μοιράστε το σε δύο λαμαρίνες ή ταψιά με λαδόκολα ή επενδεδυμένα ή με σιλικόνη και απλώστε το καλά .
Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Στα μισά του ψησίματος ανακατέψτε την γκρανόλα.

προηγούμενο
Αγγουράκια τουρσί
επόμενο
Αρνίσια παϊδάκια με κους κους κουνουπίδι
προηγούμενο
Αγγουράκια τουρσί
επόμενο
Αρνίσια παϊδάκια με κους κους κουνουπίδι