0 0
Μοσχαράκι κοκκινιστό

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε κομμάτια 5 εκ.
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 μέτρια καρότα χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
500 γρ. χυλοπίτες
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μοσχαράκι κοκκινιστό

με θυμαρι

Κουζίνα:

Οικογενειακό...

  • 02ω 15'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το κατ’ εξοχήν φαγητό της ελληνικής οικογένειας και  του κυριακάτικου τραπεζιού  στα καλυτερά του.

Βήματα

1
Τέλος

Αλατοπιπερώνουμε από όλες τις μεριές το κρέας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές για 15 λεπτά περίπου.

2
Τέλος

Μεταφέρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό περίπου το κρεμμύδι , το σκόρδο και τα καρότα. Προσθέτουμε την πάπρικα, το κύμινο και το κόλιανδρο και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμη.

3
Τέλος

Μεταφέρουμε όλα τα υλικά από το τηγάνι στην κατσαρόλα με το κρέας, προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ½ περίπου ώρες. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε βραστό νερό.

4
Τέλος

Στο μεταξύ έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες al dente.

5
Τέλος

Τις σουρώνουμε, τις ανακατεύουμε με το βούτυρο και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρουμε προσθέτοντας προαιρετικά σε κάθε πιάτο ½ κ.σ. γιαούρτι.

προηγούμενο
Πένες με κοτόπουλο
επόμενο
Καρότο σαλατα με τζίντζερ
προηγούμενο
Πένες με κοτόπουλο
επόμενο
Καρότο σαλατα με τζίντζερ