0 0
Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με μπύρα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα, κομμένο σε μέτριους κύβους
3 φύλλα δάφνης
500 ml μπύρα τύπου Ale
2 κλαράκια σέλερι ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες
ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλεύρι
400 γρ. κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με μπύρα

και λαχανικα

Κουζίνα:

με καλή παρέα

  • 02ω 15'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Καλέστε φίλους και εντυπωσιάστε με το συγκεκριμένο μοσχαράκι.

Βήματα

1
Τέλος

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

2
Τέλος

Προσθέτουμε το κρέας και το αλεύρι και στη συνέχεια τη ντομάτα και την μπύρα. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.

3
Τέλος

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 με 2½ ώρες, μέχρι να μαλακώσει πολύ (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια γάστρα που να μπαίνει στο μάτι της κουζίνας και να το βάλουμε στον φούρνο για 3 ώρες περίπου). Αφαιρούμε το καπάκι την τελευταία μισή ώρα του μαγειρέματος.

4
Τέλος

Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, ρύζι ή πουρέ πατάτας.

προηγούμενο
Χοιρινό με κάστανα
επόμενο
Καρμπονάρα
προηγούμενο
Χοιρινό με κάστανα
επόμενο
Καρμπονάρα