0 0
Χοιρινό με κάστανα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 φέτες (περίπου 1 κιλό) χοιρινό από σπάλα
1/2 κιλό κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
2-3 κλαράκια δενδρολίβανο
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Χοιρινό με κάστανα

κρασι και μυρωδικα

Κουζίνα:

χειμωνιάτικο...

  • 01ω 10'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Χειμωνιάτικο και γιορτινό το συγκεκριμένο χοιρινό, καλέστε φίλους και ανοίξτε καλό κρασάκι.

Βήματα

1
Τέλος

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το κρέας. Στο 1 λεπτό αφαιρούμε το δενδρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί.

2
Τέλος

Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα περίπου ώστε να μαλακώσει καλά.

3
Τέλος

Προσθέτουμε τα κάστανα, προσθέτουμε αν χρειαστεί 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζουμε για 10 ακόμη λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμί.

4
Τέλος

Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο μία φέτα χοιρινό και από πάνω 2-3 κουταλιές κάστανα με τη σάλτσα τους και γαρνίρουμε με μία φουντίτσα μαϊντανού.

προηγούμενο
Χοιρινό ρόλο με μπέικον και ξερά φρούτα
επόμενο
Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με μπύρα
προηγούμενο
Χοιρινό ρόλο με μπέικον και ξερά φρούτα
επόμενο
Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με μπύρα