0 1
Κέικ campari πορτοκάλι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

8 πορτοκάλια ή κόκκινο γκρέιπ φρουτ χωρίς σπόρους
350 γρ. γιαούρτι
4 μεγάλα αυγά ελεύθερης βοσκής
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρύο
350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα
100 ml. Campari
300 γρ. λευκή ζάχαρη

Κέικ campari πορτοκάλι

με σιροπι

Κουζίνα:

διαφορετικό...

  • 01ω 00'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Εώς τώρα το απολαμβάνατε στο ποτήρι σας, πλέον και στο πιάτο σας ώς κέικ.

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C και βουτυρώνετε μια φόρμα του κέικ ή ένα τσέρκι με άνοιγμα 23 εκατοστά ή βάλτε χαρτί ψησίματος.

2
Τέλος

Πάρτε το ξύσμα των τεσσάρων πορτοκαλιών.

3
Τέλος

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά .Προσθέστε το γιαούρτι, τη ζάχαρη το ξύσμα και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Συνεχίστε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.

4
Τέλος

Προσθέστε το σιμιγδάλι και την πούδρα αμυγδάλου και αναδιπλώστε μέχρι να αναμιχθεί καλά. Βγάλτε το στην φόρμα .Ψήστε για 45 λεπτά και μέχρι να ροδίσει .Θα ξέρετε ότι το κέικ σας γίνεται όταν ένα κοφτερό μαχαίρι βγαίνει καθαρό.

5
Τέλος

Ενώ ψήνετε το κέικ εσείς βάζετε το χυμό από τα 8 πορτοκάλια και σουρώστε τον .Προσθέστε το χυμό μαζί με το Campari και τα 300 γραμμάρια ζάχαρης σε ένα κατσαρολάκι και φέρτε το σε βρασμό . Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι. Θα μειωθεί κατά το ήμισυ σε όγκο.

6
Τέλος

Όταν το κέικ βγει από το φούρνο, τσιμπήστε το παντού με μια οδοντογλυφίδα ή σουβλάκι και ρίξτε το σιρόπι σε παρτίδες μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του.

προηγούμενο
Πατάτες τυλιγμένες με μπέικον
επόμενο
Λάβα σοκολάτας με εσπρέσο
προηγούμενο
Πατάτες τυλιγμένες με μπέικον
επόμενο
Λάβα σοκολάτας με εσπρέσο