0 0
Πατάτες τυλιγμένες με μπέικον

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

700 γρ. μικρές πατάτες
500 γρ. φέτες μπέικον
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Για το ντιπ (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πατάτες τυλιγμένες με μπέικον

και σκορδατο ντιπ

Κουζίνα:

διαφορετικές και νόστιμες

  • 50'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το ντιπ (προαιρετικά)

Πληροφορίες

Share

Μια μοναδική ιδέα για να συνοδεύσετε τα γιορτινά σας εδέσματα και όχι μόνο.

(Visited 1.700 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά τις πατάτες.

2
Τέλος

Τυλίγουμε κάθε πατάτα με μισή φέτα μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

3
Τέλος

Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (τσεκάρουμε με ένα πιρούνι) και να γίνει τραγανό το μπέικον, περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους).

4
Τέλος

Στο μεταξύ σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντιπ.

5
Τέλος

Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαϊντανό και τις σερβίρουμε με το ντιπ.

προηγούμενο
Βασιλόπιτα
επόμενο
Κέικ campari πορτοκάλι
προηγούμενο
Βασιλόπιτα
επόμενο
Κέικ campari πορτοκάλι