Υλικά
-
700 γρ. μικρές πατάτες
-
500 γρ. φέτες μπέικον
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
-
Για το ντιπ (προαιρετικά)
-
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
-
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
-
1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
-
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Μια μοναδική ιδέα για να συνοδεύσετε τα γιορτινά σας εδέσματα και όχι μόνο.
(Visited 1.700 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά τις πατάτες. |
2
Τέλος
|
Τυλίγουμε κάθε πατάτα με μισή φέτα μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. |
3
Τέλος
|
Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (τσεκάρουμε με ένα πιρούνι) και να γίνει τραγανό το μπέικον, περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους). |
4
Τέλος
|
Στο μεταξύ σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντιπ. |
5
Τέλος
|
Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαϊντανό και τις σερβίρουμε με το ντιπ. |