0 0
Λάβα σοκολάτας με εσπρέσο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

200 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
100 γρ. βούτυρο, σε κύβους
2 αυγά
2 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη
35 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. αλεσμένο καφέ εσπρέσο
4 κ.σ. φυστικοβούτυρο
λίγο κακάο σκόνη, για το πασπάλισμα

Λάβα σοκολάτας με εσπρέσο

και βανιλια

Κουζίνα:

και σοκολάτα και καφές

  • 30'
  • Για 6
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το γλυκό που όλοι λατρεύετε εδώ και χρόνια με άρωμα καφέ.

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2
Τέλος

Τοποθετήστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο. Διαφορετικά φτιάξτε ένα μπεν μαρί και λιώστε εκεί.

3
Τέλος

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και την σκόνη εσπρέσο. Προσθέστε στο μείγμα σοκολάτας αφού έχει λιώσει καλά και το έχετε κατεβάσει από την φωτιά. Διπλώστε μέσα το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.

4
Τέλος

Βάλτε το μείγμα σε καλούπια πουτίγκας μέχρι να γεμίσει το μισό. Βάλτε 1 κουταλιά σούπας φυστικοβούτυρο στο κέντρο. Βάλτε το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας πάνω από το φυστικοβούτυρο, μέχρι να καλύψετε.

5
Τέλος

Τοποθετήστε τα καλούπια σε ένα δίσκο ψησίματος και ψήστε για περίπου 16-18 λεπτά.

προηγούμενο
Κέικ campari πορτοκάλι
επόμενο
Εκλέρ με Nutella
προηγούμενο
Κέικ campari πορτοκάλι
επόμενο
Εκλέρ με Nutella