1 0
Αγιορείτικο παστίτσιο με μανιτάρια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
Λίγη κανέλα
1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα
1 φλιτζάνι λάδι
3 μέτρια κρεμμύδια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
300 γρ. χυμός ντομάτας
Για την μπεσαμέλ
Λίγο μαϊντανό
7 φλιτζάνια νερό ή γάλα σόγιας
Λίγο μπαχάρι
1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι
Λίγο πιπέρι μαύρο
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι αλάτι

Αγιορείτικο παστίτσιο με μανιτάρια

και νηστισιμη μπεσαμελ

αγιόριτικο και νηστίσιμο παστίτσιο

  • 50'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για την μπεσαμέλ

Πληροφορίες

Share

Οι ιδιαίτερα ξεχωριστές συνταγές του αγίου όρους δεν έχουν τέλος.

Βήματα

1
Τέλος

Ετοιμάζουμε την σάλτσα - βράζοντας τα κρεμμύδια που έχουμε λιώσει στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, τον μαϊντανό και αργότερα προσθέτοντας τα μπαχαρικά - ώσπου να στεγνώσει.

2
Τέλος

Σοτάρουμε τα μανιτάρια με ένα φλιτζάνι λάδι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ώσπου να στεγνώσουν.

3
Τέλος

Ενώνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια. Τα βράζουμε μαζί 5 - 10 λεπτά και αλατίζουμε κανονικά.

4
Τέλος

Για να κάνουμε την μπεσαμέλ, βράζουμε το νερό ή το φυτικό γάλα με το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.

5
Τέλος

Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά βάζουμε την σάλτσα.Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την μπεσαμέλ, να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , μέχρι να ροδίσει , σε θερμοκρασία 200 βαθμούς.

προηγούμενο
Τσουρέκι αγιορίτικο
επόμενο
Μακαρόνια με ταραμά της γερόντισας Πανσεμνής
προηγούμενο
Τσουρέκι αγιορίτικο
επόμενο
Μακαρόνια με ταραμά της γερόντισας Πανσεμνής