1 1
Τσουρέκι αγιορίτικο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

6 – 7 ποτήρια αλεύρι
6 αυγά
1 , 1/3 ποτήρι γάλα
2 , ½ ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
1 κουταλιά μαγιά
Χυμό ενός πορτοκαλιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξερή μαστίχα Χίου
1 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.γ. κακουλέ
Νιφάδες αμυγδάλου - Σουσάμι

Τσουρέκι αγιορίτικο

με μαστιχα και μαχλεπι

δοκιμάστε το

  • 01ω 30'
  • Για 10
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Συνταγή για τσουρέκι με αγιορίτικη νοστιμιά.

Βήματα

1
Τέλος

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 – 3 ώρες.

2
Τέλος

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα ρίχνουμε στη λεκάνη του ζυμώματος. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και τα 3 μυρωδικά που έχουμε κοπανίσει , το χυμό και το ξύσμα και ζυμώνουμε.

3
Τέλος

Συχνά βουτάμε τα χέρια μας στο βούτυρο που έχουμε λιώσει για να ξεκολλά η ζύμη και να βγει γυαλιστερή. Αφού ζυμώσουμε καλά τη ζύμη μας , τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.

4
Τέλος

Αλείφουμε με βούτυρο τα ταψιά μας , ξανά ζυμώνουμε το υλικό και το χωρίζουμε σε 2 – 3 ίσα μέρη , τα οποία και πλάθουμε σε πλεξούδες.

5
Τέλος

Με λίγο κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει σε νερό , αλείφουμε τα τσουρέκια και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και νιφάδες αμυγδάλου.

6
Τέλος

Αφού φουσκώσουν ξανά σε ζεστή γωνιά και σκεπασμένα , τα ψήνουμε μέχρι να σκουρήνουν στους 180 βαθμούς. Αν στο τρύπημα του τσουρεκιού με το μαχαίρι , το μαχαίρι βγάνει στεγνό , τα τσουρέκια είναι έτοιμα.

προηγούμενο
Κολοκυθόπιτα νηστίσιμη
επόμενο
Αγιορείτικο παστίτσιο με μανιτάρια
προηγούμενο
Κολοκυθόπιτα νηστίσιμη
επόμενο
Αγιορείτικο παστίτσιο με μανιτάρια