Το μπουγιουρντί το έχουμε συνηθίσει να το τρώμε με τυριά. Δοκιμάστε το και έτσι με κοτόπουλο , βάλτε μπόλικο μπούκοβο και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. θα σας ανταμείψει… πιστέψτε με!
Η πίτα αυτή προέρχεται κυρίως από την Βόρεια Αγγλία και Σκωτία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός των προβάτων – εξ”ού και το όνομα. Λέγεται μάλιστα ότι αρχικά φτιαχνόταν από τα περισσεύματα...
«Χόνδρος» ή «χόντρος» ονομάζεται το σπασμένο σιτάρι στην Κρήτη, την Κάρπαθο και τα Κύθηρα. Σύμφωνα με Γεωπονικά, στην αρχαιότητα ονόμαζαν «χόνδρο» το αποφλοιωμένο δίκοκκο σιτάρι (Triticum dicoccum), το οποίο είχαν βράσει και αναμείξει...