Υλικά
-
15 μεγάλα λευκά μανιτάρια
-
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
2 ½ κ.σ. κρασί Marsala ή άλλο γλυκό κόκκινο κρασί
-
700 γρ. λουκάνικο (όχι πολύ πικάντικο), χωρίς το εξωτερικό του περίβλημα
-
6 χλωρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
2/3 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
-
150 γρ. τυρί μασκαρπόνε
-
1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
-
2 ½ κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο μαϊντανό
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε (τα κοτσάνια) και τα αφήνουμε σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε τα καλλύματα των μανιταριών σε ένα μπολ με 2 κ.σ. λάδι και το κρασί. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα λουκάνικα. Με μια ξύλινη κουτάλα τα πιέζουμε ώστε να τριφτούν σε μικρά κομματάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών από το μπολ και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, ψήνουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα. |
3
Τέλος
|
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. |
4
Τέλος
|
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα από το τηγάνι. Απλώνουμε τα μανιτάρια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. |