0 0
Σουβλάκια πατάτας με μπέικον

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

3 μεγάλες ομοιόμορφες πατάτες
200 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
1 κ.σ. τριμμένο δενδρολίβανο
1 κ.σ. μουστάρδα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σουβλάκια πατάτας με μπέικον

με σαλτσα μουσταρδας

Κουζίνα:

άλλο σουβλάκι

  • 25'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Σας ετοίμασα τα παρακάτω σουβλάκια για τα πάρτυ των παιδιών σας , φυσικά είναι άλλο ένα διαφορετικό και εύκολο σνάκ.

(Visited 174 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Πλένουμε καλά και βουρτσίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Αν τα σουβλάκια που θα περάσουμε τις πατάτες είναι ξύλινα τα μουλιάζουμε σε νερό για 30 λεπτά.

2
Τέλος

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι για τηγάνισμα και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζουμε τις πατάτες. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τους προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

3
Τέλος

Αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον, που το έχουμε κόψει σε διαστάσεις όσο περίπου και οι πατάτες.

4
Τέλος

Περνάμε εναλλάξ τις πατάτες και το μπέικον στα σουβλάκια.

5
Τέλος

Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το δενδρολίβανο. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

προηγούμενο
Μανιτάρια γεμιστά
επόμενο
Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι
προηγούμενο
Μανιτάρια γεμιστά
επόμενο
Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι