Υλικά
-
1 φλιτζάνι ώριμες ντομάτες ή ντοματίνια
-
1/4 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
-
3 κ.γ ξίδι από κόκκινο κρασί
-
2 κ.γ σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
-
2 κ.σ κρεμμύδι
-
1-2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
-
10 φύλλα βασιλικό
-
1/4 κ.γ αλάτι
-
1/4 κ.γ μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Αυτή η καλοκαιρινή συνταγή για τομάτα Vinaigrette είναι νόστιμη στις σαλάτες, μια κουταλιά πάνω σε ψάρι ή κοτόπουλο σχάρας ή ακόμη μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως μαρινάρισμα για ψήσιμο στη σχάρα! Φτιαγμένη με απλά υλικά .
Βήματα
1
Τέλος
|
Τοποθετήστε τις ντομάτες σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς ίχνος λιπαρής ουσίας μέχρι να μαυρίσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας περιστασιακά να μαλακώσουν, περίπου 7-8 λεπτά. Προσέξτε να μην σκάσουν - αυτό μπορεί να τις κάψει! Μπορείτε να καλύψετε εν μέρει με ένα καπάκι και εάν αρχίσουν να σκάνε αφαιρέστε τις απο την φωτιά. |
2
Τέλος
|
Τοποθετήστε τις ντομάτες, το λάδι, το ξίδι, το σφένδαμο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το βασιλικό σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρετε ωραία συνοχή (αλλά όχι υπερβολικά λεία ). |