0 0
Σπανακόπιτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

φύλλο κρούστας φύλλο κρούστας
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο, στραγγισμένο και χοντροκομμένο
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο, συν 1/3 φλιτζανιού για άλειμμα
2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σπανακόπιτα

με φετα

Κουζίνα:

Ηδικιά σας

  • 01ω 00'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Σπανακόπιτα για όλη την οικογένεια, γρήγορη νόστιμη και φυσικά θρεπτική και υγιεινή.

(Visited 490 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Αρχικά μαραίνουμε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά. Το μεταφέρουμε στο τρυπητό, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το στύβουμε καλά να βγάλει τα υγρά του.

2
Τέλος

Καθαρίζουμε το τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. 'Έπειτα, προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά, τον άνηθο, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

3
Τέλος

Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, απλώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας τα ένα-ένα, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα κι αυτά. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.

4
Τέλος

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

προηγούμενο
Αρνίσιο καρέ με αρωματική κρούστα ψωμιού
επόμενο
Τηγανιτά μανιτάρια
προηγούμενο
Αρνίσιο καρέ με αρωματική κρούστα ψωμιού
επόμενο
Τηγανιτά μανιτάρια