0 0
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, παξιμάδι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

400 γρ. πρασινάδες
200 γρ. μανιτάρια διάφορα κομμένα σε φέτες
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
6 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
80 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους
Για το dressing:
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. λευκό βαλσάμικο
Στο σερβίρισμα:
6 παξιμάδια κρίθινα σπασμένα
Αλάτι και πιπέρι

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, παξιμάδι

και γλυκοξινο ντρεσινκ πετιμεζι

Κουζίνα:

αυτή η σαλάτα τα έχει όλα

  • 10'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το dressing:

  • Στο σερβίρισμα:

Πληροφορίες

Share

Δεν είναι μια απλή σαλάτα, έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να την τρώει για αρκετό καιρό και σίγουρα δεν την βαριέσαι εύκολα.

Βήματα

1
Τέλος

Κόβουμε τα λαχανικά μας με τα χέρια αφού τα έχουμε πλύνει παρά πολύ καλά και έπειτα στεγνώσει.

2
Τέλος

Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι στο οποίο έχουμε προσθέσει ελαιόλαδο.Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά.

3
Τέλος

Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες αφού το καθαρίσουμε.

4
Τέλος

Σπάζουμε την φέτα σε ασύμμετρα κομμάτια ή την κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε και τα ντοματίνια.

5
Τέλος

Βάζουμε τα πράσινα λαχανικά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα ντοματίνια, την φέτα και το αβοκάντο.

6
Τέλος

Χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μπλέντερ, ή σε ένα βαζάκι με καπάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε όσο μας αρέσει.

7
Τέλος

Ανακατεύουμε να πάει παντού και βάζουμε σε μια σαλατιέρα , προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας και σπάζουμε τα παξιμάδια.

8
Τέλος

Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε αντί για φέτα φλούδες γραβιέρας ή κεφαλοτύρι.

προηγούμενο
Χοιρινό πρασοσέλινο
επόμενο
Η κλασσική σαλάτα του σεφ
προηγούμενο
Χοιρινό πρασοσέλινο
επόμενο
Η κλασσική σαλάτα του σεφ