0 0
Πράσινη σαλάτα με σάλτσα μελιού

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

300 γρ. πρασινάδες όπως : λόλες , Σγουρού μαρούλι , ρόκα ,σταμναγκάθι
Ξινομυζήθρα ή cottage cheese
150 γρ. παστέλι
5-6 ντοματίνια
Για τη βινεγκρέτ
300 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βαλσάμικο ξίδι
50 γρ. πετιμέζι
1-½ κουταλιά της σούπας μέλι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα λευκό πιπέρι

Πράσινη σαλάτα με σάλτσα μελιού

ρόκα και σταμναγκάθι

Κουζίνα:

μπείτε σε πρόγραμμα

  • 10'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη βινεγκρέτ

Πληροφορίες

Share

Ποιος είπε πως οι σαλάτες είναι μόνο πρασινάδα; Ποιος είπε πως η σαλάτα είναι ένα βαρετό συνοδευτικό του κυρίως γεύματος; Μάλλον όσοι δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ να βάλουν λίγη φαντασία και να μετατρέψουν τη σαλάτα τους από μία απλή σαλάτα με μαρούλι και αγγούρι σε ένα πλήρες γεύμα.

(Visited 2.014 times, 2 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Πλένουμε καλά και κόβουμε με τα χέρια μας τα λαχανικά. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Τρίβουμε την ξινομυζήθρα, σπάμε το παστέλι ή εναλλακτικά προσθέτουμε κρουτόν ή παξιμάδια σε μπουκιές.

2
Τέλος

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα σε μπασίνα (μπόλ). Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

3
Τέλος

Για την βινεγκρέτ, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα multi και τα μπλεντάρουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4
Τέλος

Μικρά μυστικά:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γραβιέρα ή φέτα αντί για ξινομυζήθρα και ημίλιαστη ντομάτα αντί για ντοματίνια ή ακόμα και αγγούρι.

προηγούμενο
Φιλέτο στήθος κοτόπουλο
επόμενο
Παϊδάκια κοτόπουλο
προηγούμενο
Φιλέτο στήθος κοτόπουλο
επόμενο
Παϊδάκια κοτόπουλο