0 0
Πράσινη σαλάτα με σάλτσα μελιού

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

300 γρ. πρασινάδες όπως : λόλες , Σγουρού μαρούλι , ρόκα ,σταμναγκάθι
Ξινομυζήθρα ή cottage cheese
150 γρ. παστέλι
5-6 ντοματίνια
Για τη βινεγκρέτ
300 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βαλσάμικο ξίδι
50 γρ. πετιμέζι
1-½ κουταλιά της σούπας μέλι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα λευκό πιπέρι

Πράσινη σαλάτα με σάλτσα μελιού

ρόκα και σταμναγκάθι

Κουζίνα:

μπείτε σε πρόγραμμα

  • 10'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη βινεγκρέτ

Πληροφορίες

Share

Ποιος είπε πως οι σαλάτες είναι μόνο πρασινάδα; Ποιος είπε πως η σαλάτα είναι ένα βαρετό συνοδευτικό του κυρίως γεύματος; Μάλλον όσοι δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ να βάλουν λίγη φαντασία και να μετατρέψουν τη σαλάτα τους από μία απλή σαλάτα με μαρούλι και αγγούρι σε ένα πλήρες γεύμα.

Βήματα

1
Τέλος

Πλένουμε καλά και κόβουμε με τα χέρια μας τα λαχανικά. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Τρίβουμε την ξινομυζήθρα, σπάμε το παστέλι ή εναλλακτικά προσθέτουμε κρουτόν ή παξιμάδια σε μπουκιές.

2
Τέλος

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα σε μπασίνα (μπόλ). Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

3
Τέλος

Για την βινεγκρέτ, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα multi και τα μπλεντάρουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4
Τέλος

Μικρά μυστικά:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γραβιέρα ή φέτα αντί για ξινομυζήθρα και ημίλιαστη ντομάτα αντί για ντοματίνια ή ακόμα και αγγούρι.

προηγούμενο
Φιλέτο στήθος κοτόπουλο
επόμενο
Παϊδάκια κοτόπουλο
προηγούμενο
Φιλέτο στήθος κοτόπουλο
επόμενο
Παϊδάκια κοτόπουλο