Υλικά
- 
                                          1 πακέτο ζυμαρικά πένες
 - 
                                          1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
 - 
                                          500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
 - 
                                          1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 
                                          1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
 - 
                                          2 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες
 - 
                                          2 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
 - 
                                          Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Πληροφορίες
Βήματα
| 
                       1 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τις στραγγίζουμε, τις λαδώνουμε και τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ.  | 
                  
| 
                       2 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε τα λουκάνικα με το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.  | 
                  
| 
                       3 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί.  | 
                  
      

                
                

