0 0
Μπισκότα (cookies) με βρώμη σταφίδες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλυτζάνι αλεύρι αμυγδάλων
3/4 κ.γ. σόδα / μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
1 1/4 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 1/2 φλιτζάνια σταφίδες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καβουρντισμένα αμύγδαλα

Μπισκότα (cookies) με βρώμη σταφίδες

και αμυγδαλα

Κουζίνα:

μπισκότα όλο ενέργεια

  • 40'
  • Για 4
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Η βρώμη, γνωστή ως το πρωϊνό των πρωταθλητών, αποτελεί ένα τρόφιμο χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, ιδανικό για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Εγώ την έβαλα στα μπισκότα.

Βήματα

1
Τέλος

Καβουρδίστε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

2
Τέλος

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε σε κρέμα το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά.

3
Τέλος

Προσθέστε κάθε αυγό, ένα ένα και σιγά σιγά.

4
Τέλος

Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά, καθαρίζοντας με μια σπάτουλα τον κάδο για τυχόν υπολείμματα.

5
Τέλος

Κοσκινίστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σόδα και το αλάτι και προσθέστε στο μείγμα μαζί με τα αμύγδαλα τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

6
Τέλος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180.

7
Τέλος

Ενώ ο φούρνος ζεσταίνεται βάλτε την ζύμη στο ψυγείο για περίπου 15 με 30 λεπτά.

8
Τέλος

Παίρνω μια περίπου κουταλιά της σούπας ζύμη ανά μπισκότο (cookie) και το βάζουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα αφήνοντας χώρο ανάμεσα τους.

9
Τέλος

Ψήστε για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

προηγούμενο
Μοσχαράκι με μανιτάρια
επόμενο
Αφράτο ψωμί με μούστο
προηγούμενο
Μοσχαράκι με μανιτάρια
επόμενο
Αφράτο ψωμί με μούστο