0 0
Μυδοπίλαφο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό φρέσκα μύδια
400 γρ. ρύζι για πιλάφι
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
1 ½ σφηνάκι Ούζο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μάραθου
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μυδοπίλαφο

με αρωμα ουζου

Κουζίνα:

κλασικο και αγαπημενο

  • 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Οι περισσότεροι από εσάς το έχετε δοκιμάσει και το λατρέψατε , τώρα ήρθε η ώρα να το μαγειρέψετε .

Βήματα

1
Τέλος

Αν τα μύδια είναι φρέσκα τα πλένουμε καλά, τραβάμε να φύγει το γενάκι και τα τρίβουμε καλά με βουρτσάκι ώστε να είναι πολύ καθαρά. Αν ενώ τα πλένουμε κάποια ανοίξουν, τα πετάμε.

2
Τέλος

Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και το ούζο και ρίχνουμε μέσα τα μύδια. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε. Βγάζουμε με μια τρύπια κουτάλα τα μύδια σε ένα πιάτο.

3
Τέλος

Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το ρύζι, τον ζωμό, αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να στύψει και να μαλακώσει το ρύζι. Χρειάζονται περίπου 15-18 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

4
Τέλος

Πέντε λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος και το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τον άνηθο, το μάραθο και τα μύδια. Ανακατεύουμε μερικές φορές και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Πατατοσαλάτα
επόμενο
Πατατοσαλάτα με χταπόδι
προηγούμενο
Πατατοσαλάτα
επόμενο
Πατατοσαλάτα με χταπόδι