0 0
Ριζότο μανιταριών με γαρίδες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
250 γρ. γαρίδες μεσαίο μέγεθος
4 φρέσκα μανιτάρια
1 κούπα ρύζι για ριζότο όπως αρμπόριο η Καρολίνα
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 1/2 κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό
Λίγο ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι
Τσίλι (φρέσκο ή σε σκόνη) προαιρετικά

Ριζότο μανιταριών με γαρίδες

και πιπερια

Κουζίνα:

για όσους νηστεύουν και όχι μόνο...

  • 25'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Είναι ντελικάτο και καλύπτει σχεδόν όλες τις απαιτήσεις, επίσης είναι μια διαφορετική λύση για όσους νηστεύουν.Ριζότο μανιταριών με γαρίδες και τρώμε!

Βήματα

1
Τέλος

Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί.

2
Τέλος

Προσθέτουμε το ριζότο το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι και το ζωμό λαχανικών ή το νερό σε δόσεις, έως ότου βράσει το ριζότο και κρατάει ελάχιστα.

3
Τέλος

Δύο λέπτα πριν αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ολοκληρώνουμε το ριζότο μας προσθέτοντας τις καθαρισμένες γαρίδες. Σβήνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

προηγούμενο
Μανιταροσαλάτα
επόμενο
Κέικ ταχίνι
προηγούμενο
Μανιταροσαλάτα
επόμενο
Κέικ ταχίνι