0 0
Καρμπονάρα με γιαούρτι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

400 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
200 γρ. μπέικον καπνιστό (ή παντσέτα), ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι γιαούρτι 2% λιπαρά
1 ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Καρμπονάρα με γιαούρτι

και παρμεζανα

Κουζίνα:

για να φάτε περισσότερο...

  • 20'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Η διαφορετική και πιο ανάλαφρη εκδοχή της καρμπονάρας.

Βήματα

1
Τέλος

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.

2
Τέλος

Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, σοτάρουμε στο λάδι το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται καφετί.

3
Τέλος

Σε ένα μπολ, που το έχουμε διατηρήσει ζεστό, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μισή παρμεζάνα και αλατοπίπερο. Σπάμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε στη συνέχεια και το μπέικον.

4
Τέλος

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα γυρίζουμε αμέσως στη ζεστή κατσαρόλα που έβραζαν. Προσθέτουμε και τα υλικά από το μπολ και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο από το ζεστό νερό των ζυμαρικών που φυλάξαμε.

5
Τέλος

Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή και δίπλα σε μπολ την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

προηγούμενο
Μαρινάδα για ψητά κρέατα
επόμενο
Red velvet κέικ
προηγούμενο
Μαρινάδα για ψητά κρέατα
επόμενο
Red velvet κέικ