0 0
Γιορτινή πάβλοβα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

6 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. βανίλια
Μια πρέζα αλάτι
1 πρέζα κρέμα ταρτάρ (ξινό)
1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό ροδιού
1/4 φλιτζανιού μέλι
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
1/4 φλιτζανιού φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο

Γιορτινή πάβλοβα

Κουζίνα:

η ρωσίδα καλλονή

  • 01ω 50'
  • Για 6
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Είναι ολόλευκες σαν χιόνι και τραγανίζουν απολαυστικά στο στόμα. Αυτό το γλυκό είναι σίγουρα έργο τέχνης και αυτό αποδεικνύεται και από την ιστορία του, αλλά και την πηγή έμπνευσης του ονόματός του. Η Πάβλοβα χρωστάει την ύπαρξή της στις χορευτικές δεξιότητες μιας από τις πιο διάσημες μπαλαρίνες του κόσμου, της οποία άλλωστε φέρει και το όνομα. …

(Visited 518 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί (όχι βαθύ) και νοητά χαράζουμε στρογγυλό δίσκο διαμέτρου 20-22 εκ. περίπου.

2
Τέλος

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, την κρέμα ταρτάρ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε σταδιακά 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κ.σ. κάθε φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτουμε 1/2 κ.γ. βανίλια και 1 κ.γ. χυμό λεμονιού. Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ πάνω από το μείγμα και το ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.

3
Τέλος

Απλώνουμε τη μαρέγκα στον δίσκο, φτιάχνοντας μια μικρή λακκούβα στη μέση, σαν κρατήρα ηφαιστείου. Ψήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει εντελώς για 1 ώρα μέσα στον φούρνο.

4
Τέλος

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι ροδιού: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό ροδιού, το μέλι και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να έρθει σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς να σκεπάσουμε, για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το μείγμα σε 1/2 φλιτζάνι περίπου. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

5
Τέλος

Σε ένα παγωμένο, μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με 1 κ.σ. ζάχαρη και την υπόλοιπη βανίλια μέχρι να σφίξει καλά.

6
Τέλος

Μεταφέρουμε προσεκτικά τη μαρέγκα σε μια επίπεδη πιατέλα. Απλώνουμε πάνω τη σαντιγί, προσθέτουμε τα ρόδια, περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το φιστίκι.

προηγούμενο
Εκμέκ κανταΐφι
επόμενο
Λουκάνικα σαγανάκι
προηγούμενο
Εκμέκ κανταΐφι
επόμενο
Λουκάνικα σαγανάκι