0 0
Trifle με τσουρέκι καραμελωμένα μήλα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4-5 μήλα (καθαρισμένα και χωρις πυρήνα) κομμένα σε μικρούς κύβους
335 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη ή μελάσα
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
125 γρ. σαντιγί
125 ml τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. Σάλτσα καραμέλας της επιλογής σας
100 γρ. καρύδια ή πεκάν καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Trifle με τσουρέκι καραμελωμένα μήλα

και σαλτσα καραμελας

Κουζίνα:

εντυπωσικό

  • 20'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Μια διαφορετική πρόταση για να φάτε  το τσουρέκι  σας και να εντυπωσιάσετε κάνοντας αυτό το γλυκό στο ποτήρι, το λεγόμενο trifle.

Βήματα

1
Τέλος

Για να κάνουμε την κομπόστα μήλου, βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια σοτάρουμε τα αχλάδια στο βούτυρο για 5 λεπτά.

2
Τέλος

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήνουμε να καραμελώσουν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

3
Τέλος

Για να στήσετε το γλυκό σε ποτήρια, κόψτε το τσουρέκι σε κομμάτια ή στα τέσσερα, στη συνέχεια τοποθετήστε τα στη βάση των ποτηριών.

4
Τέλος

Συνεχίστε με ένα μέρος από τα μήλα, σάλτσα καραμέλας, κρέμα σαντιγί που έχετε ανακατέψει με το τυρί κρέμα και τελειώστε με τα καρύδια. Επαναλάβετε μέχρι να φτάσετε στην κορυφή. Διαφορετικά διαμορφώστε το γλυκό στο ποτήρι όπως εσείς θέλετε.

5
Τέλος

Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

προηγούμενο
Αυθεντικά Scotch eggs
επόμενο
Κολοκυθόπιτα νηστίσιμη
προηγούμενο
Αυθεντικά Scotch eggs
επόμενο
Κολοκυθόπιτα νηστίσιμη