Υλικά
-
800 γρ. κιμά αρνίσιο
-
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
-
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
κεφαλοτύρι
-
1 κ.γ. θυμάρι
-
1/2 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
-
1 παξιμάδι μουλιασμένο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
Για το ντιπ γιαουρτιού
-
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
-
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
-
1/4 σκελίδας σκόρδο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Φτιάξτε και απολαύστε διαφορετικά σουβλάκια με αρνίσιο κιμά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Κάνουμε τον κιμά μια μπάλα και τον αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις από τα διάφορα μυρωδικά. |
2
Τέλος
|
Πλάθουμε το μείγμα σε μετρίου μεγέθους κεφτεδάκια, τα περνάμε σε σουβλάκια και τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας ώστε να πάρουν πιο πλατύ σχήμα. |
3
Τέλος
|
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου από κάθε μεριά. |
4
Τέλος
|
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. |
5
Τέλος
|
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριά. Τα συνοδεύουμε με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού. |