Υλικά
-
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
-
1 κιλό πατατούλες στρογγυλές φούρνου
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
1 κ.σ. πιπέρια τριμμένα (μαύρο, κόκκινο και πράσινο)
-
1 φύλλο δάφνης
-
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
-
1 κλωνάρι Δεντρολίβανο
-
150 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
-
½ ποτήρι ελαιόλαδο + ½ για το σοτάρισμα
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Η διατροφή των κουνελιών περιλαμβάνει και ένα μεγάλο ποσοστό με φρέσκα χόρτα και τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα κρέας πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα και όλα τα γνωστά οφέλη που προκύπτουν από αυτά.
Το κουνελίσιο κρέας έχει να επιδείξει εξαιρετική θρεπτική και διαιτητική αξία, συγκρινόμενο με άλλα κρέατα, η οποία είναι λίγο γνωστή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Τα αυξανόμενα ερευνητικά δεδομένα των τελευταίων ετών αποδεικνύουν πολύ καλά το ρόλο που μπορεί να παίξει το κουνελίσιο κρέας στη ορθή και υγιεινή διατροφή του καταναλωτή και η οποία οφείλεται στα πολυάριθμα και σημαντικά πλεονεκτήματά του, όσον αφορά στα διάφορα θρεπτικά του συστατικά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Αποβραδίς πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι για 1 ώρα. |
2
Τέλος
|
Το ξεπλένουμε καλά και το τοποθετούμε σε σκεύος πήλινο ή από πορσελάνη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο, τη δάφνη, το ελαιόλαδο, τα πιπέρια και περιχύνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. |
3
Τέλος
|
Την επομένη, το βγάζουμε από το ψυγείο και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το μισό ποτήρι λάδι και σοτάρουμε τμηματικά τα κομμάτια του κουνελιού. |
4
Τέλος
|
Τοποθετούμε το κουνέλι σε μια γάστρα, προσθέτουμε τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών, τις ελιές, τη μισή περίπου μαρινάδα και αλατοπίπερο. |
5
Τέλος
|
Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου, προσθέτοντας νερό όταν χρειάζεται. |